Om retorik

Om/kontakt

Om retorik är naturligtvis en blogg om retorik. Men också allmänt om språket och dess förhållande till och eventuella makt över allt det där som lite slarvigt brukar kallas verkligheten.

Foto: Barbro Wallgren Hemlin

Jag som skriver heter Joel Landberg, och jag är språkvetare bosatt i Göteborg. Jag har väldigt roligt när jag skriver här på bloggen, men jag har ännu roligare när jag håller en retorikkurs eller på annat sätt undervisar i och föreläser om retorik och muntlig framställning (det vill säga om skrivande och argumentation och röst och nervositet och gamla romare och inspiration och förberedelser och redigering och adekvat inhemsk vokabulär och makt och förtroende och …).

Om du är intresserad av en kurs, föreläsning eller workshop för dig själv, dina kollegor, studenter eller anställda, din förening eller något annat sammanhang tycker jag du ska kontakta mig, förslagsvis på info@omretorik.se, eller på LinkedIn om du är den typen. Jag gör gärna skolbesök och om du vill boka mig till klasser inom ramen för Skapande skola gör du det via Ordkanon.

Webp.net-gifmaker (2)
Några omdömen från åhörare och kursdeltagare

Ingen vettig människa vill väl läsa ett helt cv, men jag har en magisterexamen i svenska språket, håller en återkommande retorikkursFolkuniversitetet i Göteborg och har tidigare varit både adjunkt i retorik och ordboksassistent vid Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet, där jag också sitter i styrelsen för Retorikcentrum. Jag brukar också vara uppskattad konferencier (oftast här) och samtalsledare.

Klart du känner nån som vill läsa