Om retorik

Sommar och sånt

Som ni nog noterat är det i runda slängar en evighet sedan jag la upp något här. Detta ämnar jag inte be om ursäkt för, men jag kunde naturligtvis ha nämnt anledningen därtill, nämligen att jag varit (och faktiskt fortfarande är) föräldraledig. Således lär det bli lite glest mellan inläggen här ett tag till, men några texter ligger allt och puttrar … Och det gör också mina planer för hösten:

Som tidigare håller jag min kvällskurs i retorik på Folkuniversitetet, numera på onsdagar. Start 12 oktober.

Ny är däremot kursen i presentationsteknik, där jag är en av fyra lärare. Min avdelning handlar förstås om retorik, och de andras om framförande/nervositet, PowerPoint respektive storytelling. Kursen går både dag- och kvällstid.

Men innan dess ska jag hålla ett föredrag på Bok- och biblioteksmässan, om årets partiledartal i Almedalen. Det är Retorikcentrum och Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet som arrangerar. Hoppas vi ses i monter B08:01 lördag den 24 september 15.30. Under mässan leder jag också poetry slam i Vuxenskolans monter på fredag och söndag. 

Och är någon intresserad av att boka en egen kurs eller föreläsning om retorik eller närliggande ämnen är det bara att höra av sig till mig på joellandberg@hotmail.com så kollar vi på vad just ni behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Cookiepolicy