Om retorik

Om/kontakt

Joel Landberg pratar retorik på Bokmässan

Om retorik drivs av Joel Landberg och är naturligtvis en blogg om retorik. Men också allmänt om språket och dess förhållande till och eventuella makt över allt det där som lite slarvigt brukar kallas verkligheten.

Utöver själva bloggen finns här också en retorikbok för dig som vill studera själv. Där hittar du allt från strategier mot skrivkramp till en lista över stilfigurer.

Om mig

Jag som skriver heter som sagt Joel Landberg, och jag är språkvetare bosatt i Göteborg. Jag har väldigt roligt när jag skriver här på bloggen, men jag har ännu roligare när jag håller en retorikkurs eller på annat sätt undervisar i och föreläser om retorik och muntlig framställning (det vill säga om skrivande och argumentation och röst och nervositet och gamla romare och inspiration och improvisation och förberedelser och målgrupper och redigering och adekvat inhemsk vokabulär och makt och förtroende och …).

Kan jag hjälpa till?

Är du intresserad av en kurs, föreläsning eller workshop för dig själv, dina kollegor, studenter eller anställda, din förening eller något annat sammanhang? Då tycker jag du ska kontakta mig, förslagsvis på info@omretorik.se, eller på LinkedIn om du är den typen. Jag gör gärna skolbesök! Om du vill boka mig till klasser inom ramen för Skapande skola gör du det via Ordkanon.

Omdömen om Joel Landberg
Några omdömen från åhörare och kursdeltagare

Jag och mitt ethos

Ingen vettig människa vill väl läsa ett helt cv, men i korthet: Magisterexamen i svenska språket och utbildad digital kommunikatör. Jag håller kurser i retorik och copywriting på Folkuniversitetet i Göteborg. Tidigare har jag varit både adjunkt i retorik och ordboksassistent vid Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet, där jag också sitter i styrelsen för Retorikcentrum. Jag frilansar som copywriter och tycker mig kunna skriva för både människor och sökmotorer. Dessutom har jag arrangerat och lett hundratals poetry slam och andra uppläsningar, och brukar vara uppskattad som konferencier (oftast här) och samtalsledare.

Cookiepolicy