Om retorik

Vår! Poesi, Våga tala och retorikkurs i Göteborg

God fortsättning kära läsare, hoppas jul och nyår levererat det man kan förvänta sig, men om du saknade en retorikkurs i Göteborg under granen har du hamnat på rätt ställe. Själv har jag varit synnerligen ledig, men nu är det slut på det!

Jag har lite smått och gott inplanerat under våren, men tid för mycket mer. Den som är intresserad av en kurs, workshop eller föreläsning om retorik, muntlig framställning eller något liknande är som alltid välkommen att höra av sig, kolla in om-sidan här på bloggen för kontakt och mer information.

Retorikkurs i Göteborg

Men det var ju det planerade. Precis som vanligt håller jag min retorikkurs hos Folkuniversitetet i Göteborg. Det har blivit rätt många gånger nu, och det är alltid lika roligt. Målet är att deltagarna ska bli bättre med orden och säkrare på scen, och jag har sett många göra stora framsteg. Kursen spänner över sex onsdagkvällar med start 25 mars.

Men innan dess startar en annan kurs som jag ska leda för första gången: Våga tala, också den hos Folkuniversitetet. Den riktar sig till alla som vantrivs i rampljuset och behöver (men kanske gärna skulle slippa) träna sig i att tala inför andra. Med enkla övningar i en tillåtande miljö jobbar vi fram både vana och verktyg för att våga höras.

Poesi + retorik = ?

Men det är inte allt, skrev han och kände sig plötsligt som programledaren i något gammalt tv-shop-program (om någon minns dem?). Onsdag den 22 januari ska jag nämligen uppträda som poet(!) för första gången på åratal. Jag har sysslat en hel del med poetry slam, men mest som arrangör och MC. Scenen på Folkteatern i Göteborg delar jag med poeten och akademiledamoten Jila Mossaed, den norske författaren och ljudkonstnären Fredrik Høyer och alla som anmält sig till den öppna scenen. Fritt inträde är det också, ses vi där?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Cookiepolicy