Om retorik

Portfolio och cv

Sånt jag har skrivit

• Typiska copytexter

Det kan vara roligt att skriva kundcase, som här åt FlexAccess. Långt och med en riktigt go gubbe att intervjua. (Jag har skrivit de flesta andra texter på sajten också.)

När man har industri- och hantverkarkunder blir det ofta ganska torra och sökmotoroptimerade produkttexter, som hos South Pole, men hos Rub Sol tycker jag att jag fick till rubrikerna (klicka runt lite!). Och en gång om året är det ju jul. Tjoho.

Det här kundcaset åt Qmatic har något år på nacken, men det var när jag jobbade där jag skrev mest på engelska. (Här är ett till.)

Lite roligare texter

När Twitter var anständigt roade jag mig där. Vet knappt om stället funkar längre, men kolla mina musikmashups, femtionånting På spåretresor eller över två hundra miniskräcknoveller.

Sen har jag fått in två artiklar i Språktidningen. Inte sånt man skriver till vardags kanske, men livet består inte bara av vardagar.

Och helt otyglad är jag förstås här på bloggen. Det handlar mest om språk men ibland om till exempel reklam jag gillar. Det här är en jag är nöjd med. 

Sånt jag har gjort

Studier

2020 NBI/Handelsakademin: Digital kommunikatör, 300 yh-poäng med två långa praktikperioder och kurser i bl.a. text, bild, film och analys.

2014 Göteborgs universitet: filosofie magisterexamen i svenska språket med uppsats om ordböcker och kurser på avancerad nivå i lexikografi, retorik och vetenskapsteori.

2012 Göteborgs universitet: filosofie kandidatexamen i svenska språket med uppsats om retorik och kurser i statistik, teoretisk filosofi, retorik och allmän språkvetenskap.   

 

• Copy- och kommunikatörsjobb

2022–2023 seodr.: SEO-copywriter. Skrev allt möjligt (men framför allt webbtexter) åt väldigt olika kunder, mest B2B.

2022 ROI Media: copywriter. Skrev SEO-anpassade texter åt olika kunder.

2020–2021 Qmatic AB: product content writer. Skrev allt från nyhetsbrev och pressmeddelanden till produktbeskrivningar och delningstexter för sociala medier. Mest på engelska men emellanåt på svenska.

2020 Ordkanon AB: kommunikatör. Skötte all kommunikation: Sociala medier (text, bilder, filmer och livesändningar), annonser, styrde upp webbsidan med Google Analytics och en rejäl SEO-anpassning.

2019– Frilansande kommunikatör och copywriter. Har sålt schaktmassor, diktsamlingar, utbildningar, blancolån, lasermätare …

 

• Undervisning och andra språkjobb

2018– Ordkanon AB: pedagogisk poet. Har hållit skrivworshops i mellan- och högstadieklasser runt om i landet. Både poesi och retorik.

2005–2013 Musikens hus/Göteborgs poetry slam: arrangör, emcee, kommunikatör. Höll i det mesta löpande arbetet under många säsonger, och varsynnerligen inblandad i de två SM vi höll 2012 och 2017. Har lett över hundra tävlingar, skött presskontakter och skrivit massor av texter till sociala medier

2015– Folkuniversitetet i Göteborg: cirkelledare i retorik.

2014– Frilansande retorikföreläsare. Har undervisat bl.a. säljare, guider, svensklärare, skolbarn och språkvårdare.

2013 Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet: adjunkt i retorik.

2012–2014 Lexikaliska institutet vid Göteborgs universitet: ordboksassistent och biträdande forskare.

2004– Frilansande skribentFörut litteraturkritik i bl.a. Helsingborgs Dagblad, senast artiklar i Språktidningen.

 

• Annat

B-körkort förstås, truckkort A1–A4 och B1 (man vet aldrig), tar mig fram i WordPress, HubSpot och andra CMS jag stöter på, har jobbat en del i Adobe CC, sitter i styrelsen för Retorikcentrum vid Göteborgs universitet, är bra på postnummer och jobbar just nu mer på franskan än på italienskan.

Cookiepolicy