Om retorik

Ny distanskurs i copywriting

Eder retorikbloggare har nyligen haft nöjet att knåpa ihop, spela in och nu lite stolt visa upp något nytt: en distanskurs i copywriting som finns tillgänglig på en skärm nära dig tack vara Dinnovate academy

Det är en nätt liten sak på tolv lektioner à sådär femton till tjugofem minuter man kan se i sin egen takt och sen svara på lite frågor om. Jag hade väldigt roligt när jag satte ihop den, och hoppeligen är den lite kul att gå också …

Kursen riktar sig till den som vill bli lite bättre på att skriva för att påverka och tar upp grunderna i copywriting, med retoriken i ryggen. Vi behöver inte gå in på detaljer, men så här heter de tolv lektionerna:

 • Introduktion
 • Ha alltid läsaren i centrum
 • Inspiration och skrivande
 • Nudging
 • Dispositioner och berättelser
 • Språk och stil
 • Antika dygder och modern copystil
 • Att välja de rätta orden
 • Figurer och slogans
 • Hur texten låter
 • Lite rätt och fel
 • SEO/Sökmotoroptimering

Lite av varje alltså, och gott om både allmän visdom som tämligen konkreta skrivtips för alla som vill växla upp sitt tangentbordsgame lite.

Välkommen! Hoppas vi ses. Eller ja, att du ser mig. Och hör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Cookiepolicy